Skip to content

اجرای بزرگ‌ترین طرح پژوهشی حوزهٔ جوانی جمعیت در شمال کشور با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

دکتر رضا صفری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

اجرای بزرگ‌ترین طرح پژوهشی حوزهٔ جوانی جمعیت در شمال کشور با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران

🔹دکتر رضا صفری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه استان‌های مازندران، گیلان و سمنان جزء سالمندترین استان‌های کشور هستند، موضوع جوانی جمعیت و تعیین علل و عوامل مرتبط با آن را حائز اهمیت فراوان برشمرد. وی با تأکید بر نیاز به انجام مطالعات پژوهشی در این حوزه به‌منظور طراحی مداخلات مؤثر و مبتنی بر شواهد و سیاست‌گذاری صحیح، اعلام کرد: فاز اجرایی طرح پژوهشی «آسیب‌شناسی معضل جوانی جمعیت در کلان‌منطقهٔ یک» از 28 بهمن‌ماه به‌طور همزمان در استان‌های مازندران، گیلان، گلستان و سمنان توسط 6 دانشگاه علوم پزشکی این استان‌ها آغاز شد.

🔹دکتر رضا صفری این طرح را از لحاظ تعداد افراد موردمطالعه بزرگ‌ترین طرح پژوهشی اجراشده در استان دانست و تصریح کرد: قریب به 200 نفر پرسشگر با مراجعه به درب منازل شهروندان در 276 منطقهٔ شهری و روستایی در سراسر استان، اقدام به پرسشگری دربارهٔ موضوعات مهمی همچون نگرش شهروندان نسبت به فرزندآوری، ناباروری، سقط جنین و طلاق کردند. وی افزود: طی 6 روز اجرای این طرح، قریب به 10هزار نفر مورد پرسشگری قرار گرفتند و اطلاعات خوبی جمع‌آوری شده است که در آینده نزدیک با تحلیل این داده‌ها، به آسیب‌شناسی درستی از موضوعات مذکور دست خواهیم یافت.

🔹معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: به‌منظور صرفه‌جویی در مصرف کاغذ و همچنین تسریع در جمع‌آوری داده‌های حاصل از پرسشگری، پرسش‌نامه مورد استفاده در این طرح به‌صورت اینترنتی و آنلاین طراحی شد و بدین طریق ناظران استانی طرح در گروه جوانی جمعیت معاونت بهداشت توانستند با رصد برخط و لحظه‌ای داده‌های ثبت‌شده در سامانه و تحلیل وضعیت اجرای پرسشگری در 276 منطقه شهری و روستایی، بازخوردهای به‌موقع و دقیقی به ناظران شهرستانی ارائه دهند تا این طرح به بهترین نحو در مازندران اجرا شود، به‌گونه‌ای که تحسین دکتر آبتین حیدرزاده استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان و مجری اصلی طرح در کلان‌منطقه را در پی داشت.

گفتنی است پس از اتمام تجزیه و تحلیل نتایج داده‌های حاصل پرسشگری، برنامه‌ریزی شده است تا در بخش دوم این طرح تحقیقاتی، برای 1000 زوج مداخلات مؤثری طراحی و اجرا شود و این افراد 2.5 سال پیگیری شوند تا میزان اثربخشی مداخلات اندازه‌گیری شود.